събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      НС реши България да преговаря с Украйна за продажбата на оборудването за АЕЦ „Белене“

      Народното събрание реши България да преговаря с Украйна за продажбата на оборудването за АЕЦ „Белене“.

      Решението бе взето със 155 гласа „за“. Продажбата на реакторите за АЕЦ „Белене“ бе подкрепена от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и ИТН.

      „Ако бъде договорена продажбата, ще имаме възможност да си възстановим средствата, които вече сме платили за проект, който няма как да се осъществи“, уточни Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. 

      „След войната в Украйна проектът „Белене“ няма как да бъде осъществен. Подкрепете решението, за да се защити българският национален интерес“, призова Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

      „България вече няма да има ядрени реактора наше производство, и ще трябва да си купим нови американски“, посочи депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев.

      „Ние си обричаме енергетиката на неустойчиво развитие. България трябва да се движи с план и сигурност. Надявам се да намерим достатъчен брой разумни хора, за да настояваме най – скоро да се получи тази енергийна стратегия, и да не се правят постъпления на парче. Към конкретният проект на решение за продажба на двата ни реактора ние сме категорични, че това ощетява българския национален интерес“, заяви Искра Михайлова от „Възраждане“.

      „Понеже България е много богата държава и провеждаме ядрено оборудване в кавички, та се налага за втори път България да продава ядрено оборудване, ще бъде срам за всички тук в залата, защото ние спираме развитието на нашата ядрена енергетика“, подчерта Драгомир Стойнев от „БСП за България“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ