понеделник, 30.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Боян Чуков: Палестинците и евреите са само съчки, които се хвърлят на кладата

      Международният анализатор Боян Чуков коментира днес в предаването “Хоризонт за вас“ в БНР, че става дума за „второто издание на голямата игра, в което участват глобални фактори. В цялата тази история и палестинците, и евреите са само съчки, които се хвърлят на кладата. Тук драмата е еднаква както за палестинците, така и за евреите“, смята той.

      „Когато палестинците влязоха на територията на Израел, те се държаха така, както са се държали от ислямска държава в Ирак и в Сирия. От друга страна, Израелската армия отговаря с аналогични действия“, обяснява Чуков.  Анализаторът категорично отхвърля твърдението, че от Мосад са проспали всичко това. Според Чуков техниката, която е била на границата, е съвършена и невероятно прецизна. По време на събитията електрониката е била блокирана от хакерска атака. Освен това, в района по време на нападението на „Хамас“ е изчезнала мобилната връзка, каза Чуков.

      По думите му „мобилната връзка може да бъде елиминирана само благодарение на мощни станции за радио-електронна война, които да са относително наблизо. Ако погледнем къде са най-близките такива станции, които евентуално биха могли да влияят – такава има в о. Кипър, в британския сектор. Моята лична теория по хипотеза за случващото се в Израел е, че ние наблюдаваме британски чай в американска чаена чашка, подсладен с турски шекер“.

      Според Чуков това са и държавите, които са най-облагодетелствани от разпаления конфликт в Близкия изток. 

      Анализаторът  посочи, че има много доказателства, че нападението в Ивицата Газа е осъществено от „разузнавателна централа с изключителен интелектуален капацитет“. Той е безапелационен, че ставащото в момента в Близкия изток ще преразпредели сферите на влияние в дългосрочен план.

      „Това, което се случва, е в полза на Джо Байдън и на управляващите в САЩ, защото той може да прояви лоялност и грижа за евреите в Израел и по този начин да привлече тотално еврейското лоби в САЩ, което да застане зад него“, каза още Чуков и допълни, че „това, което се случва в Израел, има отношение включително към това, което се случва в Нагорни Карабах, в Молдова… към този прословут газопровод „Балтик конектор“. Анализаторът предвижда  влошаване на обстановката и в Северна Европа, където в цел се превръща Калининградският ексклав, „със съответните усложнения, които ще настъпят след блокирането на Финландския залив, където руснаците вече и по морски път няма да могат да го снабдяват с нищо“.

      Чуков напомни за това, че в Западна Европа има много мюсюлмани. „Със събитията в Израел индиректно може и на територията на Европа да избухнат сблъсъци между мюсюлмани и силите на реда. Ставащото в Израел е като ръчна граната в чакалнята на гарата – поразява всички, които са вътре. В този план според мен събитията в Израел и Ивицата Газа са даже по-важни от това, което се случва в Украйна“, каза още анализаторът.

      Международникът не очаква в българския парламент да се случи нещо сериозно в тази посока. Той поясни:

      „Решението как да се гласува вътре в парламента не се взима в парламента, не се взима от ръководствата на партиите, а се взима от външен фактор, на който в момента му е много неизгодно в България да има смяна на правителството. В момента продължава да се руши българската държавност, което е най-удобно на глобалните фактори, защото България се превръща в един обикновен пластилин, който може да се формира както е удобно“.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ