Search Suggestions
      петък, 25.10.24
      Search Suggestions

          ПРОВЕРКА: Прокуратурата се захвана с обвиненията срещу президента Радев и обкръжението му

          Софийската градска прокуратура обяви, че проверява има ли стари дела или преписки срещу хора от обкръжението на президента Румен Радев, когото през последните дни Делян Пеевски обвинява в корупция. Това заяви градският прокурор на София Илияна Кирилова.
          Прокуратурата се е активирала след писмото на Антикорупционния фонд от миналата седмица, в което беше призована да се разпита Пеевски, за да стане ясно дали той разполага с данни за корупция в президентската институция и конкретно срещу Николай Копринков и Сотир Ушев, цитирани от него, или става дума за набеждаване.
          Това, което правят в момента в Градската прокуратура, е да проверяват дали при тях има стари такива случаи, както и да видят дали не са получили такива от закритата преди време Специализирана прокуратура.
          По случая вече има определен наблюдаващ прокурор, който ще прецени как да процедира с информацията, която е събрал, включително и за това дали се налага да бъде разпитан Делян Пеевски.
          Междувременно по случая се проверяват и сигнали, за които депутати от БСП заявиха, че са подавали, които сигнали също са свързани с хора от екипа на президента, както и сигнал на БОЕЦ, като подробности ще бъдат дадени вероятно още тази седмица, ангажира се Илиана Кирилова, градски прокурор на София. 

          Снимка: БГНЕС

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions