петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Стотици протестираха в Атина срещу еднополовите бракове

      Повече от 1500 протестиращи се събраха в центъра на Атина в неделя, за да се противопоставят на законодателството, което ще легализира еднополовите бракове в Гърция, предаде Асошиейтед прес. Законопроектът трябва да бъде гласуван в парламента на 15 февруари.

      Консервативното правителство на Гърция е вносител на законопроекта, но ще са необходими гласове от центристките и левите опозиционни партии, за да бъде одобрен.

      Организаторите на протеста в неделя бяха религиозни групи и описаха законопроекта като заплаха за традиционното семейство. Много от протестиращите скандираха „Долу ръцете от нашите деца“.

      Този дневен ред достигна и Гърция и включва браковете между хомосексуални, каза пред Асошиейтед прес Димитрис Нациос, лидер на крайнодясната и силно религиозна партия НИКИ.

      „Гърция е християнска православна страна и нашата традиция не позволява това. (…) Ние познаваме и уважаваме един вид брак: православната християнска сватба. Нашата конституция също не предвижда това, така че този законопроект е противоконституционен и противоречи на нашата вяра в Христос“, посочи Нациос.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ