събота, 28.09.24
21.3 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Кметът на София Васил Терзиев дари заплатите си за януари и за февруари

      Столичният кмет Васил Терзиев дари заплатите си за януари и за февруари за изграждане на храм, който ще носи името на Патриарх Евтимий и за студентка от УАСГ, диагностицирана с рядък вид рак.

      За благородната постъпка, Терзиев даде отчет чрез профила си във Фейсбук, където написа:

      „По време на общественото обсъждане на бюджета на София гражданин ни разказа за изграждането на нов православен храм в район „Люлин“ на името на „Св. Патриарх Евтимий Търновски“ и поиска нашата подкрепа. Още тогава обещах, че ще направя лично дарение за строящия се храм. Моята януарска заплата от 2756 лева дарих за изграждането на храма.

      В България няма друг храм на името на Патриарх Евтимий. Това е и най-големият православен храм, който се изгражда през последните 30 години. Основите и първата плоча на храма вече са готови, закупени са и камбаните.

      Ще се радвам, ако повече хора се включат със дарения, защото изграждането на църкви е дело на общността, а храмовете са място, което ни учи на доброта, честност и смирение.

      За Велислава Спасова научих по време на събитието „Студент на годината“, организирано от Националното представителство на студентските съвети. Велислава е студентка в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Диагностицирана е със Сарком на Юинг. С дарената си февруарската заплата от 3014 лева искам да дам кураж на нея и на близките й.

      Вярвам, че и други хора ще помогнат на Велислава, за да може скоро да пребори болестта и да продължи своето обучение и кариера след това“, призова Васил Терзиев. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ