сряда, 25.09.24
24.8 C
София
27 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      Фондация „Даная“ внесе близо 12 000 подписа за реформи в детското здравеопазване

      Фондация „Даная“ внесе близо 12 хиляди подписа в Министерски съвет за реформи в детското здравеопазване.

      На този ден се навършва една година от смъртта на 15-годишната Даная, която почина в МБАЛСМ „Н.И.Пирогов“. От една година майка ѝ Ани Стоянова търси без резултат отговор дали смъртта на детето ѝ е била предотвратима. Гражданската инициатива е в памет на Даная и на всички деца, жертви на катастрофиралото българско детско здравеопазване.

      Светлана Клуковска, председател на Управителния съвет на гражданската организация, каза, че инициативата е подкрепена от близо 12 хиляди българи, които са дали подписите си за изключително кратко време. Документът ще бъде внесен и в Народното събрание, а също и в Министерството на здравеопазването.

      „Нашите искания са за конкретни мерки и промени във връзка с организацията на системата на здравеопазването, а именно най-първо и най-основно – организиране на една онлайн платформа, в която да бъдат включени всички болници и техните специалисти, за да може в момента, в който родител има нужда от бърза спешна помощ за детето си, не да звъни и да пише във „Фейсбук“, и да търси някой да му помогне, а да отвори тази платформа и да намери къде в този момент има специалист, който му е необходим“, обясни тя.

      СНИМКА: БГНЕС 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ