неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Денков: Главчев избяга от изслушването, направените смени в ДАНС са скандални

      „Министър-председателят Главчев избяга от изслушването. Информацията е, че се е бил съгласил лично, Рая Назарян каза, че е говорено с него – той е казал“да“. И 1 час по-късно той е пуснал съобщение, че няма да дойде в НС.“

      Това заяви председателят на ПГ на ,,Продължаваме Промяната“ акад. Николай Денков. Днес като първа точка в дневния ред на Народното събрание беше предвидено да бъде изслушан министър-председателят Димитър Главчев по отношение на извършените промени в ДАНС, комисията по сигурността на информацията, държавна агенция „Технически операции“ и държавна агенция „Разузнаване“.

      ,,Вероятно причината е, че някои от смените, които са направени са меко казано „скандални“. Примерно в ДАНС остана този зам.-председател, който носи основна вина за това, че нямаше машини на първия тур на местните избори миналата година“, каза още Денков. 

      Предварителната точка за изслушване на генерал Венев, аз информирах председателския съвет, че има документ в МС, че част от документите по тази преписка са свързани със защита на класифицирана информация. Така че, точката трябва да бъде закрита на изслушването в пленарна зала и това беше прието“, допълни той.

      Според ген. Атанас Атанасов неявяването на Главчев на изслушването е „неуважение към институцията“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ