сряда, 25.09.24
18.6 C
София
20 C
Пловдив
16.5 C
Варна
Search Suggestions

      Симеоновският лифт: Общински съветници питат как ще заработят съоръженията към Витоша

      Общинските съветници от „Има такъв народ“ в София искат отговор на въпроса как ще заработят лифтовете, водещи до Витоша и да се преустанови реорганизацията на движението по бул. „Патриарх Евтимий“ и района. 

      Групата на ИТН даде брифинг преди двете извънредни заседания на Столичен общински съвет, днес.

      “Достъпът до Витоша е силно ограничено заради неработещите лифтове. Приватизационният договор е много лошо сключен, при него много трудно могат да се предявят претенции към изпълнителя”, поясни Пламен Данаилов от ИТН.

      Той изрази надежда на днешното заседание да получат отговор от зам.- кмета по правни въпроси и зам.-кмета по строителство какъв анализ е направен и какво ще се направи, за да заработи лифта.

      “Аргументът, че ще се направи всичко възможно в следващите три години, за да заработят лифтовете, за нас е безхаберие. Искаме да чуем какво се е свършило през последните 6 месеца и какво ще се предприеме занапред”, изиска общинският съветник.

      Относно реорганизацията на движението в района на НДК – по бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Витоша“ и ул. „Фритьоф Нансен“, Пламен Данаилов припомни, че те като общински съветници и кметът Васил Терзиев са се заклели да работят в полза на гражданите и всички решения, които се взимат, да са законосъобразни.

      „Реорганизацията на движението там е обявена за незаконосъобразна вече от съда. Искаме оставката на зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов, и да се спре с незаконосъобразните решения”, настоя Пламен Данаилов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ