събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      БУМ НА КОВИД: 90% от хората в многомилионна китайска провинция са заразени с коронавирус

      Loading the player...

      Почти 90% от хората в третата по население провинция на Китай са заразени с Covid-19, каза висш местен служител, докато страната се бори с безпрецедентен скок на случаите.

      Кан Куанченг, директор на здравната комисия за централна провинция Хенан, заяви на пресконференция, че „към 6 януари 2023 г. нивото на инфекция с Covid в провинцията е 89%“.

      С население от 99,4 милиона, цифрите показват, че около 88,5 милиона души в Хенан може да са заразени.

      Отварянето на границите на Китай в неделя беше една от последните стъпки в премахването на режима на нулев Covid в страната, който започна миналия месец след исторически протести и доведе до огромна вълна на разпространение на вируса.

      Очаква се случаите на Covid да нараснат още повече, тъй като страната празнува лунната нова година по-късно този месец, като милиони ще пътуват от големите градове, за да посетят уязвими по-възрастни роднини в провинцията.

      В първата вълна от предпразнични пътувания официалните данни показват, че 34,7 милиона души са пътували в страната в събота – с повече от една трета повече в сравнение с миналата година, според държавните медии.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ