петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Масови проверки на летните намаления в Гърция

      Започнаха летните намаления по магазините в Гърция. По-ниските цени обаче са масово проверявани от екипи на финансовото министерство. Примамливи за клиента са магазините, които обявиха до 70% намаления на стоките. За първи път се прилага и наредбата за временно отнемане на лиценза до три месеца, ако собственикът на търговски обект откаже или затрудни проверката. За неиздадени касови бележки се глобяват както търговецът, така и купувачът.

      Масови са проверките в туристическите райони, за да не се подвеждат чужденците по нереални намаления. Задължително на етикета на стоката се отбелязва първоначална цена, процентът на намаление и новата цена.

      От Агенцията за защита на потребителя предупреждават да се обръща особено внимание на щандовете с отделени и намалени артикули. Вече има наложени глоби за нелоялна търговска практика.

      Инспекторите пуснаха и специални брошури на английски език за улеснение на туристите в случай на нарушения. От министерството на финансите в Атина са категорични, че ще са безмилостни за нелоялните търговци, като глобите ще достигат до няколко хиляди евро, а ако се налага ще има и отнети лицензи.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ