петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЦИК: Изборният ден стартира без сериозни нарушения

      От началото на изборния ден до този момент няма сериозни констатирани нарушения, информира Александър Андреев, член и говорител на Централната избирателна комисия.
      Има сигнали, че членове на СИК дават бюлетините на избирателите заедно с отрязъка, който трябва да остане на кочана с бюлетините. На други места секционните избирателни комисии не са свършили с предварителната подготовка на помещенията. Александър Андреев каза, че пред изборните помещения, освен образци на бюлетините и правилата за гласуване, трябва да има телефоните на районните избирателни комисии, на МВР и на районната прокуратура. В страната се гласува в над 12 хиляди секции, а в чужбина 325 секции.
      В националния референдум може да се отговори на един, на два или на трите зададени въпроса. Броенето на гласовете за всеки въпрос ще бъде отделно, информира Андреев. Отделното броене може да създаде проблеми и да забави броенето на бюлетините за референдума.
      Учениците и студентите, които искат да гласуват в населено място, където учат и то не е постоянният им адрес, могат да бъдат записани в избирателните секции, но попълват декларация, че не са гласували на друго място, допълни говорителят на ЦИК.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ