събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Деца-мутанти се появиха в Северна Корея

      След ядрените опити, провеждани от Северна Корея на полигона Пангири, са се родили деца с патологични отклонения, съобщи южнокорейското издание Чосун Илбо, позовавайки се на бежанци от северната част на полуострова.

      Един от събеседниците на вестника разказва как негови роднини в този регион са посочили родилния дом, където са фиксирани случаи на деча с мутации. По неговите думи, радиацията е проникнала във водите около полигона. Няколко източника на вода са пресъхнали, а другите се смятат за заразени и не се използват от жителите.

      Друг свидетел разказва как през 2010 година е преживял два ядрени опита на този полигон. „По време на първия евакуираха само членовете на семействата на военните, тях ги скриха в подземни шахти. Обикновените жители нямаха никаква информация какво се случва и бяха оставени на произвола“, твърди севернокореецът.

      Освен това, източниците разкриват, че в района почти е изчезнала рибата, както и са унищожени 80 % от дърветата, като най-вероятната причина е радиоактивното замърсяване.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ