петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Възходът на Спартак (Варна) продължава

      "Соколите" с трета победа от началото на сезона

      Спартак (Варна) победи с минималното 1:0 Арда (Кърджали) в мач от петия кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата падна през първото полувреме, когато Антонио Вутов се разписа. Мачът ще се запомни и с 15 жълти картона, които бяха раздадени от главния съдия.

      Двубоят започна добре за домакините, след като в 10-ата минута Антонио Вутов даде аванс на „соколите“ с хубав гол от далечно разстояние. След това предвид и жегата в морската столица темпото на игра беше ниско и голови положения липсваха.

      5 минути след началото на второто полувреме гостите имаха претенции за дузпа, но ВАР и съдията не уважиха исканията им.

      56-ата минута Станислав Иванов имаше чудесна възможност да изравни, възползвайки се от грешка в отбраната на варненци. Юношата на Левски остана лице в лице с Мартин Величков, но стража спаси, а след това Иванов пробва отново с далечен шут, който също беше отразен от стража на домакините.

      В 79-ата минута гостите имаха нова възможност. Тогава Стефан Статев получи центриране отдясно и от близко разстояние пробва рефлексите на Величков, но вратаря отново показа класа и изчисти в корнер.

      4 минути преди края на редовното време Матео Петрашило стреля опасно към вратата на Арда, но Анатолий Господинов спаси.

      До края нови положения и голове не паднаха и така „соколите“ се поздравиха с победата.

      Във временното класиране Спартак (Варна) остават втори с 10 точки, докато Арда (Кърджали) заема девето място с 6 пункта. В следващия кръг възпитаниците на Александър Томаш гостуват на Ботев (Пд), докато тези на Александър Тунчев приемат ЦСКА.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ