петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Военен експерт пред „Евроком“: Унгарски фирми са прикрития на израелското разузнаване

      По последни данни ДАНС са започнали разследване. Истината е, че колкото по-бързо “Държавната агенция за Национална Сигурност” се произнесе по темата, толкова по-добре за държавата. Това коментира пред „Евроком“ военният експерт Милен Иванов относно появилите се твърденията за връзка между взривените пейджъри и България.

      На въпрос възможно ли е България да е замесена без дори да е разбрала експертът категорично потвърди.

      “Дори в американски медии се появи информация, че унгарски фирми са предполагаеми прикрития на израелското разузнаване. Ако там са създадени такива прикрития и е съвсем логично дори българско юридическо лице да не е свързано по никакъв начин с България или с български гражданин”, продължи той.

      Относно самите пейджъри Милен Иванов обясни, че това е технология от преди 30 години, която Хизбула в резултат на мощното израелско разузнаване е принудена да използва.

      “Заради това, че в тях липсват GPS тракери. Те не могат да бъдат локализирани и позиционирани. Проблемът не е в пейджърите, а в батериите, защото взривното вещество е самата батерия”.

      Експертът е на мнение, че ако бъде доказано участието на България в скандала, това няма да се отрази положително на външната ни политика.

      “Зависи каква информация ще подаде в пространството ДАНС. Една евентуална българска следа толкова години след атентата срещу папата няма да е полезна за българската външна политика, а и за вътрешната”, завърши Иванов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ