понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Кремъл: Ще проучим плана за победа на Зеленски, ако има официална информация

      Кремъл заяви, че ще проучи „плана за победа“ на украинския президент Володимир Зеленски за прекратяване на войната с Русия, когато бъде публикувана официална информация за него, съобщи „Ройтерс“.

      „Смятаме, че не бива да се анализират медийни съобщения. Ако информация за това се появи в официални източници, ние, разбира се, ще я разгледаме внимателно. Там има много противоречива и ненадеждна информация по въпроса, така че сме много предпазливи по отношение на това“, каза прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

      Зеленски трябва да представи плана на президента на САЩ Джо Байдън тази седмица и на двамата си потенциални наследници – Камала Харис и Доналд Тръмп – по време на пътуването си до САЩ. Там Зеленски ще говори пред Общото събрание на ООН на 24 септември. Планът, чиито подробности Зеленски досега публично не е съобщавал, изглежда е голям натиск от негова страна, за да се опита да убеди Вашингтон и други съюзници да предоставят допълнителна и по-задълбочена помощ на страната му в опит да принуди Москва да прекрати конфликта при приемливи за Киев условия.

      Украински официални лица предположиха, че в крайна сметка Русия би могла да бъде поканена на среща на върха, на която да се обсъди разрешаването на конфликта съгласно новия план.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ