сряда, 25.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
22.5 C
Варна
Search Suggestions

      Скандал в НС: Вътрешният министър не се яви на изслушване, депутатите са възмутени

      Депутатите започнаха редовното си заседание. Бе предвидено изслушване на министъра на вътрешните работи Атанас Илков във връзка с неспазения законов срок за стартиране на Националния регистър за случаите на педофилия, но той не се яви.

      Според писмо, изпратено минути преди заседанието – той не може да присъства поради неотложност. Председателят на НС Рая Назарян заяви, че многократно е звъняла и дори преди самото заседание също, но е получила отказ за явяването му. По думите ѝ недопустимо е Илков да не се яви.

      Хамид Хамид от ДПС отправи искане от трибуната – депутатите в залата да гласуват и да задължат министър Илков да се яви.

      По програма – те ще обсъдят на второ четене промени в Закона за гражданската регистрация, които целят да се сложи край на злоупотребите с фиктивна адресна регистрация.

      Измененията са част от проектопрограмата на Народното събрание за 25 и 26 септември т. г. – последните два редовни пленарни дни преди началото на предизборната кампания за парламентарния вот на 27 октомври.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ