сряда, 25.09.24
28.5 C
София
30 C
Пловдив
24 C
Варна
Search Suggestions

      Песков: Невъзможно е Русия да бъде принудена да сключи мир, опитът би бил фатална грешка

      Кремъл нарече „фатална грешка“ мнението на украинските власти, че това може да се случи

      Кремъл нарече „фатална грешка“ мнението на украинските власти, че Русия може да бъде „принудена само към мир“. Това каза прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков на брифинг, коментирайки речта на Володимир Зеленски в ООН.
      На 24 септември президентът на Украйна каза на заседание на Съвета за сигурност на ООН, че руско-украинската война трябва да бъде завършена, а не прекратена или замразена – и Русия „може да бъде принудена да сключи мир само като единствен агресор във войната и единственият нарушител на Хартата на ООН.
      „Позиция, основана на опит Русия да бъде принудена към мир, е абсолютно фатална грешка. Защото е невъзможно да се принуди Русия към мир“, отговори на това Дмитрий Песков. — Русия е привърженик на мира, но при условие за осигуряване на основите на своята сигурност и изпълнение на задачите, които стоят пред Северния военен окръг. Без постигането на тези цели е невъзможно да се наложи Русия“.
      Говорителят на Кремъл добави, че позицията на украинските власти е „дълбока заблуда, която неизбежно ще има последствия за режима в Киев“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ