неделя, 29.09.24
14 C
София
24 C
Пловдив
21.8 C
Варна
Search Suggestions

      ОПАСНО ВРЕМЕ: Оранжев и жълт код в цялата страна

      Оранжев код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен в 18 области на страната за днес. Това показва информация на уебсайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Кодът е сила за областите от Централна и Източна България: Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол, предава БТА.

      В останалите 10 области от Западна България е в сила жълт код. В Благоевград, Враца, Пазарджик, Пловдив и София област предупреждението е за обилни валежи и гръмотевици. В областите Видин, Кюстендил, Монтана, Перник и София град жълтият код е в сила заради силен вятър.

      Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне да се увеличава и ще завали дъжд. След обяд валежите ще обхванат Централна, а към края на деня и Източна България. Там те ще са значителни, ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Ще прегърми и на места в Западна България. Вятърът от северозапад ще се усили, ще бъде силен до бурен, и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са в широк интервал: от 16°-19° в Западна и Централна България до 30° в Югоизточна, в София – 13°-14°, съобщиха още от НИМХ.

      През нощта срещу понеделник валежите и гръмотевиците ще продължат. Ще остане и ветровито. Интензивни ще са явленията в Североизточна България. В западните райони от страната ще е почти без валежи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ