неделя, 29.09.24
13.3 C
София
21 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      Ураганът „Хелън“: 64 станаха жертвите, милиони са без електричество

      64 станаха жертвите след бурята „Хелън“ в САЩ. Спасителните служби в САЩ се сблъскват с отнесени мостове и осеяни с отломки пътища в опит да открият оцелели от опустошителната буря „Хелън“.

      „Хелън“ връхлетя Флорида като ураган от четвърта категория и се насочи на север, като постепенно отслабна, но остави след себе си повалени дървета, прекъснати електропроводи и разрушени от кални свлачища къщи.

      В шест щата – Алабама, Флорида, Джорджия, Северна Каролина, Южна Каролина и Тенеси – бяха обявени извънредни ситуации. На място бяха изпратени над 800 служители на Федералната администрация за управление на извънредни ситуации.

      В засегнатите общини по източното крайбрежие и в Средния Запад пострадалите от бурята и доброволци се опитват да се справят с трудната ситуация.

      „Има само няколко отворени предприятия. Те имат ограничени доставки. Притеснявам се за семействата с деца, дали ще могат да се настанят някъде и да имат какво да ядат“, каза Стивън Мауро, жител на Валдоста, Джорджия.

      Най-малко 24 души са загинали в Южна Каролина, 17 – в Джорджия, 11 – във Флорида, 10 – в Северна Каролина и един – във Вирджиния, предаде АФП.

      Националната метеорологична служба посочи, че условията „ще продължат да се подобряват днес след катастрофалните наводнения през последните два дни“

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ