сряда, 02.10.24
0.8 C
София
10 C
Пловдив
10.8 C
Варна
Search Suggestions

      Победи за английските грандове Манчестър Сити и Арсенал

      Те надделяха съответно над Слован Братислава и Пари Сен Жермен

      Два от фаворитите за титлата в Англия през този сезон, както и сред водещите тимове в сегашното издание на Шампионската лига Манчестър Сити и Арсенал постигнаха важни победи. Гражданите разгромиха като гости Слован Братислава – 0:4, а Арсенал надделя над френския хегемон Пари Сен Жермен с 2:0.

      Топчиите записаха първа победа в турнира на богатите като регистрираха важен триумф срещу хората на Луис Енрике. В герои за лондончани се превърнаха Кай Хаверц и Букайо Сака. Те реализираха преди почивката. В 20-та минута германският нападател засече прекрасно центриране на Тросар, изпревари Донарума и беше безгрешен с глава – 1:0. 15 минути след това Сака вкара много хитро попадение. Той центрира коварно от пряк свободен удар, коженото кълбо премина близо до няколко играчи, това заблуди стража на французите, който бе безпомощен – 2:0. През второто полувреме дебют за състава на Артета записа новото лятно попълнение Микел Мерино. След почивката парижани имаха няколко ситуации да се върнат в мача, но не ги реализираха. Най-чистият шанс се откри пред Жоао Невеш, като той уцели гредата. За Арсенал с пропуск се отчете Габриел Мартинели. С победата си англичаните събраха 4 точки, докато френският тим остава с 3 пункта.

      В друга среща от вечерта английският шампион Манчестър Сити разгроми Слован Братислава с 4:0. Точни за победителите бяха Гюндоган, Фоудън, Холанд и Макатий. Резултатът можете да бъде много по-впечатляващ, но на цели три пъти гредите спираха гражданите, плюс редицата прекрасни намеси на Доминик Такач. Момчетата на Пеп Гуардиола реализираха по два гола в полувремената и събраха 4 точки в актива си (след равенство с Интер преди 2 седмици). От своя страна Слован се очертават като един от големите аутсайдери.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ