Search Suggestions
      четвъртък, 17.10.24
      Search Suggestions
          НачалоМетоди Лалов, Иван Христанов: Върховенството на правото е разрушено от ВСС, подчинен...

          Методи Лалов, Иван Христанов: Върховенството на правото е разрушено от ВСС, подчинен на мутра-политик

          Loading the player...

          „Живеем в държава, която не създава алтернативи и това си личи ясно в казуса с избора на нов главен прокурор“, каза адвокат Методи Лалов, който заедно с председателят на ПП „Единение“ Иван Христанов бяха гости в предаването „Делници“ с водещ Николай Колев.
          Адвокат Лалов разкритикува остро „Продължаваме промяната-Демократична България“, тъй като не били изразили ясна позиция срещу единствената номинация на главен държавен обвинител в лицето на Борислав Сарафов.
          Юристът, който е бивш ръководител на Софийски градски съд, беше категоричен, че ако от ВСС се обърнат към честни хора от системата, то те биха могли да променят нещата. По думите му обаче това никога няма да се случи, тъй като настоящият ВСС изпълнява политически поръчки.
          Гостът обяви, че малко по-късно ще се включи в протестът тази вечер, организиран от инициативата „Правосъдие за всеки“, който е именно срещу избора на Сарафов за главен прокурор.
          „Върховенството на правото е разрушено от един ВСС, който е подчинен на една мутра-политик“, каза председателят на ПП „Единение“ Иван Христанов.
          Христанов обясни, че цялата тази процедура по избора на нов главен прокурор, извършваща се от Висш съдебен съвет с изтекъл мандат, е гавра със страната.
          Председателят на ПП „Единение“ припомни заветите на Апостола на свободата Васил Левски, обръсвайки ги с днешната реалност и нежеланието на действащите народни представители да следват тези светли идеали.

          ОЩЕ ОТ ПРЕДАВАНЕТО

          1 коментар

          1. Едно време имаше АБпФК*, днес има АБпПП/ДБ**, включително такива с пяна на устата. Още две-три такива интервюта и Кирчови ще започнат да ми стават симпатични.

            *активни борци против фашизъма и капитализъма
            **активни борци против ПП/ДБ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions