Search Suggestions
      Search Suggestions

          Сарафов: Съдия Цариградска сама ми предложи да стане мой заместник

          Във вчерашния ден имах среща с близки и роднини на загинали млади хора, основно от шофьори, употребили алкохол и наркотични вещества. Заради това не успях да проследя изслушването на съдия Цариградска от Съдийска колегия, но по-късно се запознах с изявленията й. Именно на база на тях, очаквам от МВР до началото на следващата седмица информацията. Не трябва да има магистрат, било то прокурор, следовател, още по-малко съдия, който да чувства застрашеност. Това заяви и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов в специално интервю за „24 часа“.

          Той отговори и на въпрос относно вчерашното изслушване на Цараградска, в което тя напомни, че са били заедно в Съдийска колегия през месец февруари тази година.

          „Да, така е. Ако визирате заплахите от Божанов, по този случай има досъдебно производство. Всъщност, точно така – помня изслушването ни със съдия Цариградска пред Съдийска колегия на ВСС. То беше малко след една среща, която имахме в кабинета ми с г-жа Цариградска, с градския прокурор на София г-жа Кирилова. Аз високо ценя ангажираността на съдия Цариградска с проблемите на психиатричната помощ у нас, както и с утвърждаване независимостта на магистратите“

          Сарафов заяви, че съдия Владислава Цариградска е заявила готовност и желание да стане негов заместник.

          „Защо не ме направиш твой заместник, да видиш какво ще стане…“, мисля, че бяха точните думи на съдия Цариградска. Отговорих й, че ще го обмисля. Знаете, че и в момента мой заместник е доскорошен върховен съдия.

          До момента не съм имал възможност да попълня напълно екипа си. Разбира се, ако ми бъде гласувано доверие в процедурата по избор на главен прокурор, която за мен стартира преди седмица, то едва тогава бих разсъждавал върху предложението на съдия Цариградска да стане мой заместник като главен прокурор, допълни той.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          Search Suggestions
              Search Suggestions