Search Suggestions
      неделя, 20.10.24
      Search Suggestions

          Бабата на убитото на „зебра“ в Пловдив дете: Поне 1 г. затвор за водачката, да почувства болката ни

          Близките са наели друг адвокат и са внесли жалба

          Близките на 13-годишната Габриела, пометена на пешеходна пътека на „Брезовско шосе“ в Пловдив на 11 юли миналата година, са потресени от условната присъда на водачката и обжалват. „Искаме поне 1 г. затвор за водачката, да почувства болката ни“, заяви бабата на починалото дете, Иванка Матанова.

          54-годишната тогава Веселина Семова имала книжка само от 1 година, станала шофьор след смъртта на съпруга си. Движела се с 46 км/час при ограничение от 30, късно видяла пресичащата с майка си Габриела, блъснала ги, детето се завъртяло във въздуха и при падането получило тежка черепно-мозъчно травма, от която починало. Майката се разминала с леки наранявания.

          Окръжният съд в Пловдив даде на Семова 2 години условно с изпитателен срок от 48 месеца, след като прокурорът по делото Тодор Павлов изтъкна, че тя не е типичният уличен хулиган. Адвокатката ѝ Росица Драгинова подчерта, че заради ремонта на шосето в този момент знакът за ограничение от 30 км/час е бил монтиран ниско и Семова не е могла да го види, защото пред нейния автомобил имало друг. „Искам да кажа, че ако можех да бъда на мястото на това момиче, наистина бих отишла“, каза самата водачка. С присъдата тя беше лишена от право да шофира за 3 години, но заяви, че от катастрофата не се е качвала на автомобил и няма намерение да го прави. След произнасянето на условната присъда близките са наели друг адвокат и са внесли жалба.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions