понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Украйна въвежда нови санкции срещу Русия

      Украинският президент Петро Порошенко нареди да бъдат въведени нови санкции срещу руски компании и граждани, замесени в строителни дейности в Крим, предаде Асошиейтед прес.
      В подписания вчера от Порошенко указ фигурират имената на високопоставени руски депутати. Заповедта на държавния глава е насочена срещу лица, замесени в строежа на Керченския мост, свързал Русия с Крим.
      В указа се предвиждат санкции и срещу организаторите на местни избори в контролираните от проруски сепаратисти райони на Източна Украйна.
      Крим бе анексиран през 2014 г. от Русия – акт, който Украйна и почти всички страни по света разглеждат като незаконен, отбелязва Асошиейтед прес
      Руският президент Владимир Путин посети в понеделник Кримския полуостров, за да отбележи петата годишнина от анексията.
      Припомняме, че по-рано през март САЩ и Канада също обявиха нови санкции против Руската федерация, а канадското външно министерство обяви въвеждане на санкции срещу 114 руски граждани и 15 компании заради инцидента в Керченския пролив и Крим, а министерството на финансите на САЩ подписа списък с още шестима руснаци и 8 компании, попадащи по санкционния режим, които основно са от силови служби.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ