Search Suggestions
      понеделник, 21.10.24
      Search Suggestions

          Словакия, Унгария и Сърбия ще обсъдят начини за ограничаване на нелегалната миграция

          Сърбия, която не е член на ЕС, отдавна е входна точка в блока за мигранти

          Лидерите на Словакия, Унгария и Сърбия ще се срещнат утре, за да обсъдят защитата на границите на Европейския съюз срещу нелегалната миграция, включително чрез нови решения, съобщи службата на словашкото правителство, предава Ройтерс. Словашкият премиер Роберт Фицо и унгарският премиер Виктор Орбан, които отдавна заемат твърда линия срещу миграцията, ще се срещнат с президента на Сърбия, Александър Вучич, в Комарно, Словакия, за да обсъдят начини за противодействие на незаконните потоци.

          Сътрудничеството със Сърбия и други държави от Западните Балкани е от ключово значение за спирането на нелегалните миграционни потоци, казаха от словашката правителствена служба. Това включва мерки за засилване на защитата на границите, подпомагане на процедурите за убежище на страните партньори и привеждане на визовата политика в съответствие с Европейския съюз. „Иновативно решение биха могли да бъдат външни центрове, така наречените горещи точки за обработка на молби за убежище извън ЕС, което в момента се прилага на практика, например от Италия в сътрудничество с Албания“, казаха от службата.

          Италия постигна споразумение мигрантите да бъдат обработвани в Албания, схема, която някои европейски страни казаха, че може да се използва като модел. Лидерите на ЕС се срещнаха миналата седмица и се споразумяха да използват всичките си лостове за влияние, за да ускорят връщането на онези, които незаконно влизат в блока. Сърбия, която не е член на ЕС, отдавна е входна точка в блока за мигранти, идващи по балканския маршрут от Близкия изток и Северна Африка, допълва още медията.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions