Search Suggestions
      сряда, 23.10.24
      Search Suggestions

          Цените на петрола растат, докато акциите в САЩ се колебаят

          Цените на петрола се повишиха във вторник благодарение на показател, сочещ повишено търсене в Китай, докато световните капиталови пазари се колебаеха предимно на фона на предпазливостта във връзка с изборите в САЩ.

          Двата основни фючърсни договора за суров петрол се повишиха с повече от 2%, тъй като китайските власти отмениха квотите за внос на независими петролни рафинерии през 2025 г., което е знак, че растежът може би се възстановява.

          На Уолстрийт основните индекси отвориха с понижение, но в следобедните часове навлязоха в положителна територия, след което загубиха сила. Dow завърши без промяна за деня.

          Денят беше слаб, тъй като доходността на американските държавни ценни книжа се повиши – динамика, която понякога оказва натиск върху акциите.

          „Мисля, че има напрежение между факта, че доходността се повишава, което очевидно означава, че облигациите са по-конкурентни на акциите“, каза Том Кахил от Ventura Wealth Management.

          „От друга страна, това също е показателно, че икономиката може да е по-силна, отколкото си мислехме. Така че имаме това напрежение.“

          Притесненията относно изхода от изборите в САЩ на 5 ноември натежаха върху настроенията на инвеститорите, като последните проучвания и прогнози сочат, че Доналд Тръмп е „спечелил преднина“ пред Камала Харис, отбелязват икономистите на Deutsche Bank.

          Очакванията за поредното рязко понижение на лихвените проценти в САЩ от страна на Федералния резерв бяха леко смекчени след неотдавнашната поредица от американски данни за създаването на работни места и след като някои от висшите ръководители предложиха да видят по-бавен темп на намаляване на лихвите.

          През следващите два дни технологичните титани Alphabet и IBM ще обявят последните си резултати, а Боинг, Кока-Кола и Л’Ореал също ще обявят печалби.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions