Search Suggestions
      петък, 25.10.24
      Search Suggestions

          ЕС ще отпусне на Босна 20 милиона евро за справяне с щетите от наводненията

          Европейският съюз ще мобилизира средства в размер на 20 милиона евро за справяне с щетите от наводненията в Босна и Херцеговина, съобщи днес в Сараево председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от регионалната телевизия Ен 1.

          „Взехме решение без отлагане да се мобилизират средства в размер на 20 милиона евро, а по-нататъшната подкрепа ще бъде чрез Фонда за солидарност (на ЕС)“, посочи Фон дер Лайен след среща с членовете на босненското Председателство и председателстващата Съвета на министрите Боряна Крищо в Сараево.

          Председателката на ЕК пристигна в Босна вчера, като първата ѝ спирка беше най-засегнатата от наводненията община Ябланица. 

          Силна буря връхлетя Босна в началото на месеца и предизвика наводнения и свлачища в няколко селища в централните и южните части на страната, като придошлите води нахлуха в домовете на хората, докато спят. Село Доня Ябланица бе почти изцяло затрупано от скали и отломки от каменоломна кариера на хълм над селото след интензивните валежи. Общият брой на жертвите на наводненията и свлачищата достигна 26 души, като 19 загинаха в Ябланица.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions