неделя, 29.09.24
16.3 C
София
15 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      Германия изисква отрицателен PCR тест и при транзитно преминаване

      Въведеното от 30 март 2021 г. изискване за представяне на отрицателен PCR тест при пристигане в Германия важи и за пътниците, осъществяващи транзитни полети през летища на територията на страната, съобщават от МВнР, като се позовават на съобщение на Федералното министерство на външните работи на Германия. 

      Всички пътници, пристигащи със самолетен транспорт в Германия следва да представят негативен  PCR тест, не по-стар от 48 часа.

      В същото време, считано от днес, 2 април 2021 г., федералната провинция Берлин въвежда допълнителни мерки срещу разпространението на COVID-19. Ограничава се напускането на домовете между 21.00 и 05.00 ч. В този времеви интервал гражданите могат да бъдат навън сами или с не повече от един друг човек. За останалата част на денонощието остава в сила въведеното по-рано тази седмица ограничение за събиране на не-повече от 5 души на едно място.

      От 6 април 2021 г. (вторник) влиза в сила ограничение на събиранията, според което всеки гражданин може да се среща с не повече от един представител на различно домакинство. От същата дата  не се разрешават срещите на представители на различни домакинства за времето между 21.00 и 05.00 ч. Изключение се предвижда само за хората с фактическо съжителство и за болногледачи и социални работници.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ