неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      Помпео: Лабораторията в Ухан е участвала във военни дейности

      Бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпео заяви в събота, че Институтът по вирусология на Ухан се е занимавал с военна дейност заедно с цивилните си изследвания – твърдението се случва на фона на подновен контрол върху теорията, че пандемията на COVID-19 възниква от секретната лаборатория.

      Това, което мога да кажа със сигурност е следното: знаем, че те са участвали в усилията, свързани с Народната освободителна армия в тази лаборатория, така че военната дейност е изпълнявана заедно с това, което според тях е било просто добро старо изследване“, каза Помпео.

      Администрацията на Тръмп популяризира теорията за изтичане на вируса от лаборатория, но тя беше омаловажена от медиите и някои експерти, които я обявиха за теория на конспирацията.

      През последните седмици твърдението отново придоби сила, особено след като Китай блокира разследване на Световната здравна организация за произхода на вируса и беше съобщено, че множество лабораторни работници са били хоспитализирани през ноември със симптоми, подобни на COVID.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ