неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      БОЕЦ: Заявката за промяна тук не се вижда, а напротив – виждаме връщане още по-дълбоко назад

      Председателят на БОЕЦ Георги Георгиев коментира пред fakti.bg изборът на проектокабинет от страна на ИТН.

       „Считам, че това е опит за подмяна. Какво е направил Слави, тепърва ще видим. Това, което към момента е ясно, е, че той обяви състав на кабинет още преди да са обявени официалните резултати. Обяви още, че няма да търси подкрепа от останалите партии в Народното събрание, а ще прави кабинет на малцинството. Обяви приоритетите, обяви и името предлагания нов министър-председател. До момента това е ясно“, заяви Георгиев.

      „БОЕЦ реагирахме още вчера, веднага. Предварително пуснахме една наша позиция, в която препотвърдихме отново основните цели за БОЕЦ и за стотиците хиляди граждани, които цяла година бяхме на площадите. Поставихме тези цели отново. Знаем, че големите цели бяха оставката на Борисов и оставката на Гешев, като оставката на Гешев остана като цел. От един месец има акция с подписка за неговото отстраняване, продължаваме и с протестите в тази посока. Битката за справедливост, която изведе гражданите на площадите е именно Гешев и неговата фигура – фигурата на безконтролния главен прокурор, назначен от мафията, който да бъде използван като бухалка и като защитник на нейните интереси. Това нещо остана и все още е основна, главна цел на гражданите“, допълни още председателят на БОЕЦ.

      На въпрос дали очаква сериозен граждански отговор на съобщеното от Слави Трифонов, Георгиев отговори:

      „Този отговор вече е факт. Вчера видях как изригна една голяма и чисто гражданска вълна на недоволство, защото партиите не реагираха. Не може да посочиш като министър-председател Николай Василев и в същото време да претендираш, че се бориш със статуквото. Този човек е един от най-дълго управлявалите министри в България – 8 години министър, и то в правителства, за които можем да кажем, че са родили статуквото. Това са правителства на НДСВ, ДПС, БСП, ГЕРБ. Той беше министър на Тройната коалиция, на Станишев, министър на правителството с мандата на ДПС. Беше министър в две поредни правителства, които вкараха ДПС реално във властта и ги превърнаха в това чудовище, което са днес. Те вкараха Доган в управлението, те дадоха земеделието, подариха го в ръцете на Доган за две десетилетия напред. Те ни дадоха Бойко Борисов, те ни дадоха Делян Пеевски. Това е Николай Василев – част от тези управления, от тези правителства, от тези процеси“, добави Георги Георгиев.

      Председателят на БОЕЦ коментира за пореден път казуса с оставката на Иван Гешев:

      „По-важно е това, че липсва акцентът „Гешев“, съдебната реформа. Това са важните неща. Не чухме нищо за Кошлуков, СЕМ, ВСС, нищо такова. Чухме премахване на специализирания съд, но това отново е една единствена стъпка, това не е съдебна реформа, това е отново е работа на парче. Подобни действия на парче не водят до съдебна реформа, напротив – те опорочават и отхвърлят съдебната реформа. Това е само имитация. Правим една стъпка и всичко свършва. Не, нищо не свършва. Закриването на специализирания съд и прокуратура е необходимо, задължително действие, но ако е само тази стъпка, тя нищо не означава. Не чухме наистина нито дума за отстраняването и за оставката на Гешев“, сподели още председателят на  БОЕЦ.

      „Заявката за промяна тук не се вижда. Напротив – виждаме връщане още по-дълбоко назад в блатото на статуквото“, завърши Георгиев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ