неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      МВнР на Китай: Намесата на САЩ във вътрешните работи на Русия е неприемлива

      „Китайските власти подкрепят позицията на Москва относно неприемливостта на намесата на САЩ във вътрешните работи на Русия“, това съобщи в понеделник официалният представител на външното министерство на КНР Жао Лицян, цитиран от руските медии.

      „Вярваме, че изборите за Държавна дума са свързани с вътрешните работи на Русия. Външните сили не трябва да се намесват в това“, каза той на брифинг, коментирайки в отговор на въпрос на журналистите срещата на американския посланик Джон Съливан и руския заместник-министър на външните работи Сергей Рябков във връзка с предполагаеми нарушения, допуснати от САЩ в навечерието на изборите в Русия.

      Както подчерта Лицян, изборите за Държавна дума са важно политическо събитие.

      „Ние декларираме това като стратегически партньор на Русия“, добави той.

      Джон Съливан посети руското външно министерство на 10 септември, където имаше среща със заместник-ръководителя на руската дипломатическа служба Сергей Рябков.

      Той представи на американския посланик доказателства за нарушаване на законодателството на Руската федерация от американските цифрови гиганти в навечерието на изборите, а също така посочи недопустимостта на намесата във вътрешните работи на Русия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ