четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      НОВИТЕ МЕТАЛНИ ДВУЛЕВКИ ЩЕ СТРУВАТ 9 МЛН. ЛВ.

       Българската народна банка (БНБ) е готова да плати 8 819 000 лв. без ДДС на желаещи да изготвят новите монети от 2 лева, които ще заменят банкнотите.
       Обществената поръчка, изготвена от БНБ включва  доставка на отвърнати, ренделовани и сдвоени, готови за отсичане двукомпонентни монетни заготовки от мед-никелова сплав на външния пръстен (сребрист) и мед-никелова-цинкова сплав на вътрешния кръг (златист) за разменни монети с номинал 2 лева, емисия 2015 г.
      23 март тази година е срокът, в които може да се кандидатства за обществента поръчка.
      Този, който бъде избран се задължава да достави 108 тона или 12 млн. броя заготовки със срок на доставка от 30 май до 30 юни.
      Минималните изисквания за бъдещите кандидати са да имат минимум 3 изпълнени доставки, сходни или еднакви с предмета на обществената поръчка, изпълнени през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата за участие. Освен това, участникът трябва да притежава валиден сертификат по система за управление на качеството ISO 9001:2008, издаден от сертифициран орган с международна акредитация. Крайният срок за изпълнение на поръчката е 31 декември 2018 г.
       Припомняме, че миналата година стана ясно, че на монетата ще бъде изобразен Паисий Хилендарски – като този на банкнотите от 2 лева, емисии 1999 г. и 2005 г. Такъв подход е използван и при определянето на дизайна на монетата от 1 лев, емисия 2002 г., като е запазена темата и изображението на Св. Иван Рилски от дизайна на банкнотата от 1 лев, емисия 1999 г.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ