София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Атанасова: ГЕРБ не участва в разговори за състава на Комисията по конституционни въпроси

"Можем заедно да работим по текстовете и това да бъде едно общо дело", посочи Атанасова


ГЕРБ не участва в разговори за състава на Комисията по конституционни въпроси.

Това заяви пред медиите в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"Истински се надявам, че осъзнаваме, че тук говорим за огромно мнозинство от народни представители, които да подкрепят промени в Конституцията - 180 или 160 при падащ кворум на гласове. В този смисъл, това и времево би определило работата на тази комисия. Надявам се, че всички си даваме смисъл и на това, че това беше един от основните ангажименти, който сме поели пред българските граждани - дългоочаквана промяна", посочи Атанасова.

"Ще ми се най-накрая и господин Радев да покаже своя проект на Конституция, за който говори години наред, а никой не е виждал. Всяка от парламентарните групи е заявила, че ще участва и дори формално да няма брой народни представители, за да внесе такъв проект, то можем заедно да работим по текстовете и това да бъде едно общо дело", добави още Десислава Атанасова.