София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Бойко Ноев: „Отличаваме“ се със своя страх, правещ ни все по-лесна плячка за Кремъл

"Загубата на войната ще означава политическа смърт за Владимир Путин“, бившият министър

13 сВойна 364 Николай Парашкевов

„Никога не трябва да губим основното, което се случва в Украйна – свободата, за която се бори Киев срещу Руската империя. Опитът за подчинение на Украйна се превърна във война, която не върви добре за Путин и не изпълнява целите, които постави в началото. Ако се вслушате в руските медии, ще чуете как "НАТО напада Москва". Т.е., Русия се изправя срещу колективния Запад. В руската армия има неподчинение и дезертьорство. Путин създава чудовищен национализъм, който пречи и на България. Руските националистите обаче вече не могат да си позволят да загубят войната. Обявените референдуми са средство за узаконяване на териториални придобивки. Загубата на войната ще означава политическа смърт за Владимир Путин“, това заяви бившият Министър на отбраната Бойко Ноев пред bTV.

„Натискът, който Путин ще продължи да оказва над света, само ще се усилва и това сериозните западни лидери го осъзнават. Не смятам, че е дошъл моментът да свикваме съвет за национална сигурност у нас. Действията на Путин съвпадат с изборите ни и войната ще окаже някакво влияние върху вота. Александър Малинов не е само булевард, а лидер, който допринесе за независимостта ни. Вместо високопарни фрази и приказки за евтини горива, вчера политическите ни дейци трябваше да говорят за независимост от Москва. Утре може да дойде Путин и да ни предложи безплатно газ. Ние все още ближем рани от споровете. Ние се „отличаваме“ със своя страх, който ни прави все по-лесна плячка за Кремъл. Руското влияние в България не позволи страната ни да стане част от демократичния свят. То действаше преди, работи и сега. Задачата на политиците е да преодоляват различията“, коментира бившият военен министър.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!