София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Бойко Ноев: Притеснявам се, че Кирил Петков получава лош съвет за външната политика

Коментар на експерта по национална сигурност в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
10 сПолитика 1154 Ивана Иванова

Акцентът върху бунтовете, както президентът ги нарече през 2020г., както и трудностите, които стоят пред сегашното управление, това са важни въпроси. Има два момента, които занимават моето внимание на фона посещението в Скопие. Всяко управление има ограничен ресурс на обществена подкрепа и това правителство има ограничен ресурс поради много тънката, ниският общ знаменател на интереса на политически сили, които го формират. Това коментира експертът по национална сигурност Бойко Ноев в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Основната движеща сила на това управление е борбата с мафията, която трябва да бъде доведена докрай. Трябва да бъде разформирано специализираното правосъдие, трябва да има дълбока съдебната реформа. Трябва да се смени Иван Гешев, правосъдието не трябва да подмине и Бойко Борисов, както и неговия антураж. Но към този момент имам впечатление, че сякаш управлението е разпиляно. Още виждаме цветно бъдеще, опаковано в цветен целофан", допълни Ноев.

По думите му външната политика се води еднолично и това може да доведе до проблеми. "Виждам едно такова еднолично желание на решаване на проблемите с Република Северна Македония, което няма да доведе до добро. Притеснявам се, че Кирил Петков получава лош съвет и може би не е навлязъл навътре в тези проблеми с РСМ. Веднъж казах, че Кирил Петков не е по-малко българин от нас. Неговата работа е да се справи с мафията и да опази българите от ковид", каза още експертът.

"Поет е ангажимент България след 6 месеца да даде съгласие за членството на РСМ в ЕС, но за да се случи това трябва да тече един процес, който да убеждава българската общественост, че проблемите, които съществуват между двете страни са решени. Затова вероятно са измислени т.нар. работни групи", коментира Ноев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!