София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ДПС представя кандидатдепутатските си листи за изборите (НА ЖИВО)

Очаквайте подробности

3 годиниИзбори 22

Движението за права и свободи ще представи листите за кандидати за народни представители за 45-тото Народно събрание. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС. Събитието ще се излъчва онлайн на официалната фейсбук страница на ДПС.

В Благовград водач на листата е Халил Летифов, в Бургас е Севим Али, във Варна е Ерджан Ебатин, във Велико Търново е Мастън Мастънов, във Видин е Станислав Анастасов. Във Враца водач е добре познатият Йордан Цонев, той е народен представител и в сегашния парламент. Първа в Габрово е Мелекбер Велева.

Водачът в добрич също е добре известен на българските граждани - Хасан Адемов. В Кърджали е водач е самият председател на партията Мустафа Карадайъ. В Кюстендил е Стоян Стоянов.

В Ловеч водач е Рушен Риза, а Димитър Аврамов ще бъде в Монтана. Дългогодишният кадър на ДПС Искра Михайлова ще води в Пазарджик. Адв. Боряна Методиева ще води в Перник. Велислава Кръстева, която отговаряше дълги години за връзките с обществеността на партията, ще води в Плевен.

Танер Али ще бъде водач на кандидатдепутатската листа в Пловдив-град, а в Пловдив-област ще бъде Рамадан Аталай.

Ахмед Ахмедов ще е първи за Разград, а доц. Джевдет Чакъров ще е за Силистра. Хатидже Георгиев в предвождала Сливен. Хайри Садъков ще е първи в Смолян. В 23-и МИР в София ще води Таня Иванова, в 24-и МИР в София д-р Стоян Стоянов, а в 25-и МИР Райна Иванова. 

За София-област ще е Руслан Коларов. Халил Летифов ще води и в Стара Загора. Джейхан Ибрямов ще е първи в Търговище. Сезгин Мехмед ще води в Хасково. Можем да видим и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и на първо място в Шумен. В Ямбол ще е първи Янко Янков. 

Равносметката е, че дългогодишният депутат от ДПС Делян Пеевски не само няма да бъде водач на нито една от листите, а и за пръв път от няколко мандата остава извън листите.