София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Евгени Зумпалов: 80% от персонала ни е ваксиниран, няма да спазваме повече мерки

От 27 януари в сила влизат нови ограничителни мерки

10 сБизнес 1541

„В нашето заведение всички са ваксинирани от септември. Наше си проучване показа, че над 80% от персонала в заведенията е ваксиниран. В момента затварят единствения ваксиниран бизнес”, заяви Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България в ефира на "НОВА".

Припомняме, че вчера собственици на заведенията в София съобщиха, че няма да се съобразят с новите ограничителни мерки, които трябва да влязат сила от 27 януари. 

„Две години стискахме зъби, но никой друг не го правеше. Ние бяхме шведски модел с популистки затворени заведения, за да се каже, че нещо се прави”, каза Зумпалов.

Според него от статистиката ясно се вижда, че в шестте месеца миналата година, в които нощните заведения бяха затворени, са се заразили 3 пъти повече хора във възрастовата група 19-29 години, отколкото когато са били отворени.

„Причината е, че когато затвориш нощните заведения, младите хора започват да се събират по мазета. В нашите заведения ние сменяме въздуха 10-15 минути, в мазето – никой не го сменя”, коментира той.

Зумпалов заяви, че вече няма да се спазва нито една мярка, която не се отнася с еднаква сила за всеки български гражданин.