София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Малинов, "Възраждне на Отечеството": Постижимо е около 200 хил. да ни подкрепят на изборите

"Възраждане на Отечеството" няма намерение да се финансираме от чужбина
5 месецаПолитика 57 Мирослав Митков

"Все повече стават реални шансовете да убедим тези 150-200 хиляди човека, които се надяваме да убедим в честността и принципността на нашите позиции. Смятам, че са постижими". Това каза пред БНР лидерът на Национално движение "Русофили" Николай Малинов, председател на партия "Възраждане на Отечеството", която в понеделник ще внесе документи за регистрация в ЦИК за вота на 4 април. Той уточни, че никога не са обсъждали явяване на предстоящите парламентарни избори в коалиция с друга политическа формация, защото целта им е да прозвучат ясно и категорично техните тези. 

"Нямаме намерение да се финансираме от чужбина. Кампанията ни ще бъде финансирана с дарения и членски внос", подчерта той. 

Икономическата част от програмата на партия "Възраждане на Отечеството" е писана от проф. Боян Дуранкев, съобщи Младенов. 

Според него 50% от българите нямат доверие в нито една партия. 

Малинов обясни, че формацията му не e против ЕС и НАТО:

"Не само не сме против, а харесваме проекта "Европа", но смятаме, че Европа трябва да е на нациите, които да бъдат уважавани, а не просто като в акционерно дружество - по-големият да определя на по-малкия. Същото важи и за темата за НАТО. Ние не сме против ангажиментите ни в НАТО, а сме против дрънченето на оръжия в Черно море, против военни бази в България и против военно чуждо присъствие".

Той определи това като важни червени линии, които ще бъдат основни в разговори с бъдещи коалиционни партньори след изборите.

"Влизаме в политиката с ясен морал и ясна визия какво преследваме. С ясното убеждение, че това е бъдещето на света, защото противопоставянето между Изтока и Запада, което има опасност да доведе до гореща фаза на войната, нас много ни притеснява", заяви още Малинов.

По думите му Европа няма как да противостои на "вихрушката на сблъсъка на цивилизации", която е в момента, без подкрепата на Русия:

"Искаме Европа да бъде силен полюс в този многополюсен свят, който всички признават, но този силен полюс е възможен само ако бъде ресурсно, духовно и културно осигурен. Това е възможно само ако Европа бъде заедно с Русия".

Николай Малинов подчерта, че казусът "Навални" е вътрешен проблем за Русия.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!