София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Министър Милков: Изборите в чужбина протекоха спокойно

"При добра организация, без големи струпвания"

пропускане

Изборите в чужбина протекоха спокойно, при добра организация, без големи струпвания. Където бяха констатирани струпвания, те бяха спорадични и се дължаха на неща, които са извън създадената организация.

Това заяви на брифинг служебният министър на външните работи Николай Милков.

"Навсякъде, съвместно с представители на българските дружества и общности по места, нашите дипломатически и консулски представителства се справиха добре с организирането на изборите. Като цяло трябва да кажем, че МВнР за пореден път отчита успешно провеждане на изборите в чужбина. Въпреки новите изисквания на ИК, които бяха въведени и ни натовариха с допълнителни задачи, а именно командироването по един държавен служител във всяка една от секциите, което доведе до много по-голям брой командировани, процесът беше реализиран успешно от страна на МВнР с цената на труд, много усилия и благодарение на отговорното отношение на колегите", добави Николай Милков.

Той благодари на всички колеги, както и на българските общности зад граница и на всички активисти, които са допринесли за успешното провеждане на изборите в чужбина.