София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПРОТЕСТ: Срещу освобождаването на шофьора, убил 15-годишния Филип на пешеходна пътека

Шествието ще се проведе в София

2 месецаОбщество 12 Марияна Стойчева

Във връзка с решението на съда за мъжа, прегазил пиян 15-годишно момче на пешеходна пътека в центъра на столицата да бъде пуснат от ареста, днес в София се организира протест. Софийския градски съд промени мярката му за неотклонение с "домашен арест". 

БНТ съобщи, че разследването на тежката катастрофа вече е приключило, материалите са представени на родителите на убития Филип Арсов и предстои прокуратурата да ги предяви и на обвиняемия - 37-годишния Петър Тодоров.

Когато процедурата приключи, наблюдаващият прокурор следва да внесе обвинителен акт и да предаде Тодоров на съд. Припомняме ви, че шофьорът е обвинен за причиняване на смърт, след умишлено нарушаване на правилата за движение- при ограничение на скоростта от 30 км./ч., Тодоров се е движел с 88 км/ч и е бил зад волана с 2,2 промила алкохол в кръвта. Приближавайки кръстовището на улиците "Гурко" и "Шишман", на пешеходната пътека, той не е спрял, блъснал е момчето и го е убил. По време на катастрофата, в колата на Тодоров са се возили жена и нейното дете.

Близките на загиналото момче заявиха, че ще блокират тази вечер кръстовището на ул. Гурко, където се случи трагедията.