София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Спасов: Има поне 2 причини, поради които Портних би могъл да бъде подведен под отговорност (ВИДЕО)

"Не е ясно за какво точно го призовава прокуратурата на разпит на 6 юни"


Поради факта, че около Иван Портних има твърде много случаи, за които той би могъл да бъде подведен под отговорност, не е ясно за какво точно го призовава прокуратурата на разпит на 6 юни.

Това заяви в предаването "ЕвроДикоФ" на телевизия "Евроком" журналистът Спас Спасов.

"Той би могъл да бъде призован на разпит да речем за 43-те милиона, които даде на Георги Гергов за дупката в центъра на града, с която не може да направи абсолютно нищо, защото на това място не може да бъде построено нищо, което да оправдае подобна цена за недвижим имот в центъра на Варна", посочи Спасов.

"От друга страна Портних би могъл да бъде подведен под отговорност за порта на варненските акции в пловдивския панаир, защото не е изпълнил решение на Общинския съвет във Варна да върне тези акции на държавата, както ги получи от нея. Варна получи като подарък 29% от пловдивския панаир от правителството на Бойко Борисов, след това Бойко Борисов нареди на Портних да ги върне, Общинският съвет взе решение тези акции действително да бъдат и Портних да направи всичко необходимо, за да бъдат те отново предадени в собственост на държавата и години по-късно се оказа през 2021 година, че 5 години Портних е криел, че не е изпълнил решение на Общинския съвет", подчерта Спасов.

"Така че дотук има поне две причини, поради които Портних би могъл да бъде подведен под отговорност", обобщи Спас Спасов.