София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Задържаха сириец, намушкал мъж в корема

Той е задържан за срок до 72 часа

30 сКрими 369 Иванина Игнатова

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност гражданин на Сирия, нанесъл телесна повреда на мъж с нож, съобщиха от прокуратурата. 

На 13.09.2023 г. около 22,10 часа в ж.к. „Студентски град“ в гр. София обвиняемият М.А., чрез нанасяне на един удар с нож в областта на корема, причинил на И.Х. средна телесна повреда, изразяваща се в нараняване на предната коремна стена и проникване в коремната кухина. След това М.А. е избягал от мястото на деянието.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 6 години. В хода на разследването до момента са проведени множество действия и са събрани достатъчно данни за виновността на обвиняемия.

Предвид възможността да се укрие, тъй като М.А. е чужд гражданин и не е трайно обвързан с Република България, той е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.