София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

1,5 млн. долара е струвал щурмът на Капитолия

Повече от 140 души бяха ранени, а петима загинаха
32 сПолитика 212

Очакваният размер на щетите, причинени на сградата на Капитолия във Вашингтон и нейната вътрешна украса по време на нападението на 6 януари, се оценява на 1,5 милиона долара. Според Washington Post тази цифра в крайна сметка е заплатена от Министерството на правосъдието на САЩ.

Прокуратурата планира да търси автоматично обезщетение за загубите, понесени от всеки нарушител по делото за нападение. Като се има предвид големия брой обвиняеми, няма да няма да струва толкова много на човек: в зависимост от тежестта на нарушенията, става дума за 500 или 2000 долара на човек.

Припомняме, че бунтовете във Вашингтон се случиха на 6 януари т.г. Група привърженици на тогавашния президент Доналд Тръмп, недоволни от резултатите от преброяването на гласовете на изборите, нахлуха в сградата на Капитолия. Повече от 140 души бяха ранени, а петима загинаха.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!