София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

70 нови легла разкриват в Бургас заради Делта варианта

Това бе решено по време на заседание на оперативния щаб за борба с коронавируса
1 мПолитика 249 Мирослав Митков

70 нови легла ще бъдат разкрити в Бургаско заради Делта- варианта на COVID 19. Това бе решено по време на заседание на оперативния щаб за борба с коронавируса в Бургас, след като стана ясно, че областта влезе от зелената в жълтата зона на заразени с вируса.

В областта ще бъдат разкрити 70 легла за неинтензивни пациенти + 4 реанимационни. Ще бъдат включени 12 болници, като първи са УМБАЛ Бургас, УМБАЛ „Дева Мария”, МБАЛ Бургасмед, болниците в Айтос и Поморие.

„За последните 14 дни имаме заболеваемост 30 на 100 000 души население. Тя е най-висока в страната. По заповед на министъра на здравеопазването както тук, така и в цялата страна ще бъдат свикани такива щабове. На тях ще се разгледа планът за действие в различните етапи от развитието на следващата вълна. Той е разделен на 4 нива. Ние сме на първо ниво и би следвало да ангажираме по най-бързия начин легловата база за около 20% от новорегистрираните, които биха потърсили лекарска помощ”, каза шефът на РЗИ д-р Георги Паздеров. Д-р Паздеров коментира, че в момента летният сезон върви добре, но всяко нещо има своята цена.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!