София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Адв. Николай Велков: Акция "Октопод" нямаше. Поръчката дойде от Цветан Василев (ВИДЕО)

"Акция "Октопод" беше една ПР акция"
пропускане
3 чПравосъдие 1944 Мирослав Митков

Акция "Октопод" беше една ПР акция. "Октопод" няма. "Октоподът" беше поръчан и платен. Проведох много разговори и срещи, включително и с Цветан Василев, преди няколко години съм говорил и с министър-председателя. Това каза в предаването "ЕвроДикоФ" адвокат Николай Велков, който преди години беше окончателно оправдан за укриване на данъци и беше сред задържаните и обвинени по делото „Октопод“.

"Поръчката дойде от Цветан Василев. На него му е било внушено, че аз и Алексей Петров по някакъв начин сме щели да превземем банката", разкри Велков.

Той обясни, че след като е било направено внушението на Василев, в последствие той решава да се защити по някакъв начин, а именно като взима съответните мерки.

"Акцията "Октопод" беше венецът, началото на кариерата, нещото, което трябваше да направи Цветан Цветанов - сериозният борец с корупцията", каза адвокат Велков.

В предаването "ЕвроДикоФ" той каза, че всички, които са били групирани в акцията "Октопод", трабвало да бъдат елиминирани.

"Затова беше създадена тази връзка. В крайна сметка се оказа, че няма такава връзка. Самото дело беше прекратено, тръгнаха делата "малки октоподи", които се водеха. Но на финала, резултатът е такъв", допълни Велков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!