София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Адв. Петрова за скандала в болница "Лозенец": Едва ли се е случвало само веднъж

Здравният юрист очаква обвинителни актове и дела
10 сЗдраве 357 Ивана Иванова

Когато не се спазва установеният ред за извършване на трансплантации, това е престъпление. Това заяви адв. Мария Петрова в ефира на Нова по адрес на скандалите в болница "Лозенец".

Здравният министър съобщи за незаконни трансплантации от живи донори, източване на здравната каса и отрицателни финансови резултати при проверката на “Медицински надзор” в болница “Лозенец”.

"От това, което министър Кацаров каза, имаме всички основания да казваме, че трима човека, от медицинска гледна точка, са били по-подходящи от този, на когото е извършена операцията", каза още тя.

Става въпрос за трима души, за които се твърди, че са били предредени за трансплантация от висш служител в държавната администрация,който дори не е бил включен в списъка на чакащите и е трансплантиран приоритетно.

По думите й, ако се докаже това, което министър Кацаров е извел като информация, хората могат да си потърсят отговорност от държавата. 

"Никой не може да ме убеди, че това се е случило веднъж спорадично, а документите толкова бързо да бъдат преправени, без знанието на всички контролни органи, включително служители в министерството на здравеопазването", каза още тя. 

"Очаквам да видя обвинителни актове и дела", допълни адвокат Петрова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!