София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Адвокат на Узунов за видеата: В полза са на тези, които изливат помия върху служебното правителство

Емилия Недева с коментар в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
1 месецПравосъдие 12 Ивана Иванова

Крайната цел на записите с Пламен Узунов към момента е неясна, но можем да си отговорим на въпрос на кого е от полза - на всички тези, които в момента излизат всякаква помия върху представители на служебното правителство на президента Румен Радев. Те се чувстват добре на фона на излъчванията и на внушенията, които се правят на този клип.

Това коментира адвокат Емилия Недева в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич". Тя защитава съветника на президента Румен Радев по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

"Проблемът има и юридически и етични аспекти. Етичните аспекти могат да станат юридически, ако ги погледнем през призмата на правото на личния живот и на стандартите, които трябва да следва една обективна медия. Тези записи са направени от видеозаписи в заведения и няма как да бъдат предоставени на трети лица", допълни адвокатът.

Той може да потърси правата си чрез Комисията за личните данни. Той има и възможността директно да съди фирмата-собственик на заведението, както и да насочи претенциите си към медията, която е разпространила тези кадри.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!