София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Александър Симов, БСП: Герговщината в Пловдив беше прекратена (ВИДЕО)

Коментар на депутата в ефира на "Делници"
2 мЕвроком 301

Малко живот остава на парламента и това е хубава новина в случая. Този парламент не произведе нищо смислено, нищо добро. Този парламент ще остане в историята като един от най-безсмислените парламенти в нашата история, но ако мнозинството и съотношението на силите бъде променено, се надявам следващият парламент да отвоюва малко по малко авторитета на парламентаризма у нас. Това коментира депутатът на БСП Александър Симов в ефира на "Делници".

По повод изключването на Георги Гергов от БСП той каза, че думите, че Гергов е жертва на Корнелия Нинова са празни приказки, оправдания и безсмислици. 

"Георги Гергов стана жертва на собствената си безпринципност, погазване на правилата и в мотивите за неговото изключване, защото Националният съвет вече го изключи, всъщност много ясно се показва цяла поредица от нарушения към БСП. Георги Гергов никога нямаше да бъде изключен от партията, ако имаше различно мнение, дори и това мнение да е безумната теза, че БСП трябва да се коалира с ГЕРБ. Демократична партия е, всеки може да прави каквото си иска. Той наруши правилата. Пример за това е шокиращо посегателство на вътрешния ред на БСП. Той се опита да свика едно заседание на Областния съвет на БСП, при които бяха установени огромни нарушения, както и подписи на хора, които в това време са били болни и в карантина, за да си избере удобен председател на областта, за да може да продължи феодалното му управление на Пловдив-град и Пловдив-област", каза още той.

"Когато си се обявил за критик на централното ръководство е много важно и ти самият да имаш ярък, блестящ политически образ, да не погазваш правилата. В случая герговщината беше прекратена, а тя означава безкрайно погазване на правилата, концентриране на цялата власт в ръцете на един човек, който коли и беси