София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Ангелкова към ИТН: Защо се отказахте от мажоритарния вот?

Това беше основна точка в референдума на Слави Трифонов, припомни тя
41 сПолитика 224 Велинв Велинова

"Защо се отказахте от мажоритарния вот?" С тези думи депутатът от ГЕРБ Николина Ангелкова разкритикува партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" (ИТН). Това се случи по време на заседание на парламента, на което депутатите обсъждат промени в изборното законодателство. 

Ангелкова коментира референдума на Трифонов и екипа му, който се проведе края на 2016 г. "Основен мотив за създаване на партията на г-н Трифонов беше именно този референдум", коментира тя и припомни, че опорна точка в допитването беше мажоритарното гласуване. 

"Отреди ви се второ място (на изборите на 4 април - бел.ред.), но нямате ясна визия. Имахте над 4 г. да подготвите законопроект за мажоритарното гласуване, който веднага да внесете с влизането си в парламента. В предложението ви сега няма и ред от въвеждането на мажоритарен вот. Защо не внесохте промени в изборния закон, а се оправдавате с липса на мнозинство и време? Имате и двете. Трябват действия и отговорност", завърши изказването си от трибуната Николина Ангелкова. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!