София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Ангелов: Продадох с печалба дарените от фурми, не помня дали резиденция Студена е моя концесия

Коментар на едрия бизнесмен
1 мПолитика 10048

"Продадох с печалба фурмите", призна пред парламентарната Комисия по ревизията на управлението на Борисов 3 собственикът на Градус Иван Ангелов.

Припомняме, че плодовете, които бяха дарени на България от ОАЕ в замяна на предпазни средства срещу COVID, прелетяха с финансиран държавен полет, начело с икономическия министър тогава Емил Караниколов - само преди година. Досега не се знаеше къде са отишли, смяташе се, че са в склад на Българския червен кръст.

Веднага след потвърждаването Ангелов се оправдава, че всъщност трябвало да направи справка, защото било минало толкова много време, че може и да не си спомня добре.

Спомените му бяха мътни и когато Мая Манолова, председател на Комисията, го попита вярно ли е, че има 30-годишна концесия за резиденция Студена, където според показанията пред органа на бизнесмена Илчовски в сряда, е бил навиван да пусне фиктивни фактури за измама на пенсионните фондове и да предаде бизнеса си на ГЕРБ. От друга страна, той се хвана в капана на друг депутат, който пита дали не е правителствена резиденцията и по каква причина е бил чест гост там тогава, та обясни, че не е правителствена и не бил ходил толкова често - може би година не бил.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!